fbpx
Сьогодні
16:39 25 Бер 2019

Гриценко планує легалізувати вогнепальну зброю і створити армію добровольців, якщо стане президентом

Фото politeka.net

Кандидат в президенти України, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що у разі обрання його президентом створить робочу групу, щоб якнайшвидше розробити законодавство для легалізації вогнепальної зброї в Україні.

Про це він сказав на прес-конференції у понеділок, після підписання меморандуму з головою Української асоціації власників зброї Георгієм Учайкіним щодо легалізації та законодавчого врегулювання питань використання вогнепальної зброї громадянами України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зброя повинна бути фактором безпеки, спокою і миру, коли все продумано. Вся зброя має бути на державному обліку і бути легалізованою. Я беру зобов'язання на посаді президента створити робочу групу, щоб швидко підготувати і внести законопроект" Про зброю ", – сказав Гриценко.

За його словами, меморандум також передбачає істотне вдосконалення законодавства, яке гарантує рівне право на збройний захист, зокрема, з використанням короткоствольної нарізної вогнепальної зброї.

Також Гриценко виступив за демонополізацію і розвиток прозорого ринку цивільної зброї і збройової інфраструктури.

Повідомляється, що він запропонував створити розгалужену систему територіальної оборони, зокрема, шляхом створення Добровольчої (резервної) армії з озброєних громадян, які в стислі терміни можуть бути залучені до виконання завдань із захисту держави.

У свою чергу Учайкін зазначив, що закон повинен чітко розмежовувати легальну і нелегальну зброю.

"Зрозуміло, що гранатомети, кулемети, вибухівку, гранати ніхто легалізувати не буде, але потрібно йти на зустріч і повертати людей в законодавче поле", – сказав він.

Повідомляється, що Гриценко також пообіцяв оприлюднити прізвища тих, хто окрім військових, спецназівців, офіцерів спецслужб, отримав зброю через нагороди, накази міністрів-силовиків.

"Цей меморандум – не просто передвиборчий документ, це важливе зобов'язання на посаді президента. Як офіцер, військовий, який тримає слово по життю, я зобов'язуюсь це виконати", – заявив Гриценко.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: