fbpx
Сьогодні
23:48 24 Бер 2019

На перших за 8 років парламентських виборах у Таїланді перемагають військові

Відповідно до оприлюднених результатів 92% голосів, на виборах до парламенту в Таїланді перемагає правляча політична партія "Народна державна сила", яку очолює прем'єр-міністр і командувач Королівської армії країни Прают Чан-Оча.

Про це повідомляє Reuters.

На парламентських виборах у Таїланді, які відбуваються вперше після перевороту в країні, лідирує військова партія "Народна державна сила", за неї віддали свій голос 7,5 млн виборців. На другому місці знаходиться формування "Для тайців", його підтримали 7 млн громадян.

Зазначається, що лідер партії "Народна державна сила" Прают Чан-Оча був лідер перевороту, який відбувся в країні 5 років тому.

Крім того, лідер Демократичної партії Таїланду, яка вважалася одним з фаворитів виборів, подав у відставку, так як його партія посіла четверте місце.

Військові прийшли до влади в травні 2014 року в результаті перевороту і зажадали переписати конституцію, заявляючи про необхідність почати в країні нову еру чистої політики та стабільної демократії. Однак уряд Чан-Оча, який сам є відставним генералом, використовував свої повноваження, щоб забороняти акції протесту і обмежити дебати з приводу нової конституції.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: