fbpx
Сьогодні
16:25 24 Бер 2019

МОЗ ініціює введення кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепта

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що в Міністерстві охорони здоров'я ініціює збільшення штрафів та запровадження кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепта.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Для них (аптек – ред.) це дешевше, щоб мати бізнес, ніж дотримуватися закону. Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепту", – заявила Супрун.

Зараз штраф за продаж ліків без рецепта становить 120 гривень, втім, багато аптеки нехтує цим, зазначила Супрун.

Супрун особливу увагу звернула на вільний продаж антибіотиків.

"Ми минулого тижня на засіданні Кабміну прийняли нашу нову стратегію, щоб боротися саме з тим. І в тому є вимога підвищення кримінальності і штрафів на видачу антибіотиків. І це не тільки для людей, але це також стосується тварин", – додала вона.

За її словами, важливо не намагатися лікувати вірусні захворювання антибіотиками, а вакцинуватися, зміцнювати власний імунітет і ретельно дотримуватися правил гігієни.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: