fbpx
Сьогодні
21:13 24 Бер 2019

Експорт в ЄС: торік Україна повністю використала 11 тарифних квот, цьогоріч - вже 4

Фото landlord.ua

В 2018 році українські експортери використали на 100% квоти на експорт 11 видів товарів.

Це виноградний та яблучний соки, мед, ячмінна крупа, борошно, вершкове масло, молочні пасти, оброблені томати, оброблений крохмаль, кукурудза, пшениця, м'ясо птиці, напівфабрикати з м'яса птиці, солод, пшенична клейковина, продукти переробки солоду та крохмалю.

Більше ніж на 95% Україна використала квоти на експорт крохмалю і часника. Квоти на цукор, яйця, альбуміни використані більше, ніж на половину.

Також продаж деяких українських товарів до ЄС відбувається за додатковими квотами. Це, в першу чергу, м'ясо птиці та напівфабрикати з м'яса птиці.

З початку 2019 року українські експортери вже повністю використали 4 тарифні квоти на постачання до Європейського Союзу на кукурудзу, мед, цукор, виноградний та яблучний соки.

Крім того, з початку року вже використано квартальну тарифну квоту на м'ясо птиці.

При цьому, повідомляється, що використовуються тарифні квоти на пшеницю (68,0%), оброблені томати (57,9%), продукти переробки солоду та крохмалю (54,4%), вершкове масло та молочні пасти (50,0%).

У Мінекономрозвитку заявили, що на початок 2019 року українські експортери використовують можливості безмитного експорту в рамках 29 тарифних квот із 40.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: