fbpx
Сьогодні
Фото 09:50 23 Бер 2019

В Одесі біля бібліотеки відкрили пам'ятник книголюбам

Фото dumskaya.net

В Одесі біля наукової бібліотеки на вулиці Пастера відкрили скульптурну композицію More Books, Less Fear ("більше книжок, менше страху"), присвячену книголюбам.

Постать стоїть біля центрального входу до установи, вона символізує допитливість і прагнення до пізнання, передає "Думская".

Пам'ятник виконано з бронзи і сягає чотирьох з половиною метрів. На його створення пішло вісім місяців, розповідає скульптор.

Стіс із тридцяти семи книг тримає в руках чоловік – збірний образ усіх відомих одеситів. За словами автора – художника Михайла Реви, герой твору нагадує молодого Жванецького.

"Ідея створення цієї скульптури мені прийшла в паризькій Сорбонні. Там пульсує енергія цікавості. Повертаючись до Одеси, я думав, що б придумати таке, щоб символізувало допитливість, потяг до знань. І придумав цей Монблан, який тримає людина, сама по собі трохи незграбна, але з очима, що палають. І вона своїм великим носом нюхає ці книги, тому що від них йде дивовижна енергія допитливості", — розповів автор.

Остання книга стосу, який тримає герой скульптури, відкрита. На бронзовій сторінці написано по-латині infinitum ("нескінченність"). За задумом автора, цей напис символізує нескінченні знання.

одеса пам'ятник книголюбам

Фото dumskaya.net

одеса пам'ятник книголюбам

Фото dumskaya.net

одеса пам'ятник книголюбам

Фото dumskaya.net

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: