fbpx
Сьогодні
18:46 23 Бер 2019

Макрон виключає розгін протестів за допомогою армії. Сьогодні в Парижі затримали вже понад 30 людей

Фото АР

Протести "жовтих жилетів" в Парижі не будуть розганяти із застосуванням армії.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає Mediapart.

За його словами, французьку армію не мають наміру залучати для наведення порядку і розгону вуличних протестів.

"Всі повинні заспокоїтися. Ні в якому разі армія в нашій країні не буде використовуватися для підтримки порядку, це абсолютно неправдиві чутки", – заявив Макрон.

Зазначимо, чутки про використання армійських підрозділів почали поширюватися після того, як стало відомо про мобілізацію загонів Sentinelle, сформованих в Парижі після терактів 2015 року.

Вчора також стало відомо, що поліція заборонила протести "жовтих жилетів" в Парижі, які були заплановані на 23 березня. Зокрема, під заборону потрапили акції на площі Шарля де Голля, де знаходиться Тріумфальна арка, а також в районі Єлисейського і Бурбонського палаців.

Сьогодні Поліція Парижа затримала 31 людину у зв'язку з 19-ю хвилею протестів "жовтих жилетів" у першій половині дня, повідомляє Le Figaro.

Поліція також провела більше 2 тисяч перевірок громадян і виписала кілька штрафів.

Велика акція "жовтих жилетів" за узгодженим маршрутом від площі Данфера-Рошро ще не почалася. В даний час група з декількох десятків протестувальників бере участь в акції на площі Трокадеро.

Зазначається, що насильницьких інцидентів під час суботніх протестів ще не фіксували. Протестувальники також не робили спроб прорвати поліцейський кордон, щоб мати змогу мітингувати в районі Тріумфальної арки чи Єлисейських полів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: