fbpx
Сьогодні
17:31 23 Бер 2019

Луценко заявив про нове викриття "чорної готівки" для "кандидата Ю". У Тимошенко відреагували

Фото Facebook Юрій Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє про викриття правоохоронцями "чорної готівки" для мережі підкупу виборців "кандидата Ю".

Про це він написав у суботу в Facebook.

"На тлі заяв кандидата Ю про вселенський підкуп владою – чергові уроки арифметики "чорної готівки" для її Всеукраїнської мережі депутата Д. Цього разу – Одещина", – зазначив він.

Прес-секретар Луценка Ларина Сарган уточнила, що під час розслідування кримінального провадження прокуратура Одещини, Управління СБУ в області та поліція викрили факти незаконної організації виборчого процесу на користь однієї з політичних сил.

Мережу протиправної діяльності розповсюдили на території 5 районів Одещини: Балтського, Подільського, Окнянського, Кодимського та Савранського.

""Чорна" каса знаходилася та функціонувала у режимному приміщенні одного з відділень "ПриватБанку" в м. Подільськ, а саме у службовому кабінеті керівника вказаного відділення, яка з 2011 року займає посаду начальника структурного підрозділу банку ще задовго до переведення банківської установи у статус державної", – повідомила Сарган.

За її словами, незаконну діяльність правоохоронні органи зупинили під час роботи ділків над розподілом 1 мільйону 300 тисяч гривень на майбутню винагороду за правопорушення підконтрольним членам комісій і спостерігачам.

""Сітка" – це підкуп представників виборчих комісій, які мали гарантувати голосування за кандидата на виборах президента України. У залежності від розміру виборчої дільниці представникам комісій планували сплачувати 2-3 тис грн.", – зазначила прес-секретар.

Під час обшуків правоохоронці вилучили списки з особистими даними виборців, відомостями про можливу прихильність до кандидатів на виборах, записи з розподілом грошей між волонтерами та представниками виборчих комісій, іншу документацію. Також було зафіксовано схему контролю за голосуванням через підконтрольних осіб.

Триває розслідування (ч.3 ст. 157, ч. 4 ст.160 КК України). Покарання за порушення виборчого законодавства передбачає до 7 років позбавлення волі.

У партії "Батьківщина" заявили, що інформація про затримання на Одещині учасників мережі підкупу виборців з великою сумою готівки  не відповідає дійсності. 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВО "Батьківщина".

"Офіційно заявляємо, що ми вкрай обурені цією провокацією. Інформація у ЗМІ не відповідає дійсності, цей факт вилучення великої суми грошей стався в одному з відділень "ПриватБанку", який є державним і жодного відношення до партійних офісів партії ВО "Батьківщина" не має", – йдеться у заяві партії.

У Батьківщині заявили, що "провокація спрямована на дискредитацію  політичної сили і кандидата у президенти Юлії Тимошенко".

"Наші юристи готують позов до суду щодо захисту честі та гідності. Припускаємо, що швидше за все це були гроші для виборчої мережі БПП, тому й зберігалися в державному банку одним з народних депутатів політсили президента, що було зроблено з метою конфіденційності", – додали у партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: