fbpx
Сьогодні
15:49 22 Бер 2019

ЄС чекає негайного звільнення бранця Кремля Гриба

Євросоюз очікує негайного звільнення українського політв'язня Павла Гриба, якого російський суд засудив до 6 років колонії загального режиму за "схиляння до тероризму".

Про це йдеться у заяві речника зовнішньополітичної служби ЄС, оприлюдненій у п'ятницю на офіційному сайті відомства, повідомляє "Європейська правда".

"Європейський союз очікує негайного звільнення Гриба і надання йому доступу до спеціального медичного лікування, якого він потребує", – йдеться у заяві.  

У ЄС також наполягають, доки Павло Гриб залишається в ув'язненні, українським лікарям мають дозволити бачити його згідно з рішенням Європейського суду з прав людини.

Павла Гриба росіяни викрали 24 серпня 2017 року на території Білорусі. Юному українцю, хворому на портальною гіпертензією, інкримінують "схиляння до теракту".

Сьогодні, на судилищі в Росії Гриб отримав шість років колонії нібито за заклики до теракту в Сочі. Відзначимо, українець відмовився визнати себе винним. Вирок поки не набув чинності і може бути оскаржений протягом 10 днів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: