fbpx
Сьогодні
08:54 22 Бер 2019

Вибух на хімічному заводі в Китаї: 47 загиблих, 640 поранених

Фото Reuters

У китайському місті Яньчен провінції Цзянсу ввечері 21 березня стався вибух на хімічному заводі компанії Tianjiayi Chemical Co.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву владу.

Після нього сейсмологи зареєстрували землетрус силою 2,2 бали за шкалою Ріхтера. У житлових будинках, розташованих на відстані кількох кілометрів від місця вибуху, повилітали шибки.

За останніми даними, загинули 47 осіб, 640 поранені. Стан 32 людей оцінюється як тяжкий.

Згідно з повідомленням, опублікованим в офіційній газеті China Daily, пожежа на хімзаводі поширилася на сусідні підприємства. Діти в дитячому саду, розташованому неподалік від заводу, також були госпіталізовані.

Місцева екологічна інспекція повідомляє, що в зоні промислової катастрофи у повітрі не зафіксовано аномальних концентрацій хімічних речовин.

вибух китай

Фото Reuters

Точні причини вибуху з'ясовують, але компанія, яка виробляє понад 30 органічних хімічних сполук, у тому числі легкозаймисті, у минулому неодноразово штрафовалася за порушення правил безпеки праці.

Влада КНР пригрозила, що починається масштабна інспекція хімічних підприємств. Заводи, які не відповідатимуть правилам щодо небезпечних хімічних речовин, будуть зачинені.

У 2015 році 165 осіб загинули в результаті серії вибухів на хімічному складі в місті Тяньцзінь на півночі країни.

У листопаді 2018 року внаслідок серії вибухів під час доставки  газу на хімічне підприємство загинули 23 людини.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: