fbpx
Сьогодні
17:15 22 Бер 2019

"Укрзалізниця" отримала останню партію тепловозів General Electric

Крюківський вагонобудівний завод завершив локалізацію партії з 30 тепловозів General Electric для Укрзалізниці.

Останні п'ять із 30 поставлених в Україну тепловозів після доукомплектування 22 березня вирушили із Крюківського вагонобудівного заводу до депо Укрзалізниці у Мелітополі.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

"На першому етапі стратегічного співробітництва з General Electric вперше здійснена локалізація в Україні залізничної тяги – рівень локалізації склав близько 10 %. Крюківський вагонобудівний завод організував і забезпечив процес дооснащення тепловозів обладнанням відповідно до технологій та конструкторської документації виробника", – йдеться у повідомленні.

За словами голови правління Укрзалізниці Євгена Кравцова, тільки за перші декілька місяців нові локомотиви General Electric змогли зробити більше 4 тис. рейсів, перевезти більше 7,5 млн т вантажів.

"За перший рік ми очікуємо, що завдяки новим локомотивам GE загальна економія пального складе більше 100 млн грн для Укрзалізниці", – наголосив Кравцов.

Він розповів, що тепловози GE експлуатуються на регіональних філіях УЗ: Придніпровська залізниця, Донецька залізниця, Одеська залізниця та здійснюють перевезення в напрямку промислових підприємств та порту Маріуполя, портів чорноморського регіону.

Тепловози GE продемонстрували більший середньодобовий пробіг на 47 % порівняно з серіями тепловозів, які здійснюють аналогічні перевезення в Укрзалізниці – він наразі складає 586 км. Також у них високі тягові характеристики та збільшений міжремонтний період, їх технічне обслуговування здійснюється через 92 доби, тоді як тепловозів існуючих в Укрзалізниці серій – через кожні 2 доби. Вирізняються нові локомотиви і комфортними умовами праці локомотивних бригад.

Нагадаємо, 23 лютого 2018 року було підписано договір постачання тепловозів між Укрексімбанком та GE та договір фінансового лізингу між Укрзалізницею і Укрексімбанком щодо 30 тепловозів виробництва GE.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: