fbpx
Сьогодні
18:00 22 Бер 2019

Тимчук розповів про нові фейки від пропагандистів РФ

У Росії готують гучні пропагандистські акції на телебаченні перед президентськими виборами в Україні, пов'язані з нібито поставками в Україну російських комплектуючих військового призначення.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Тиждень тому група ІС повідомляла про провокації, які готує ФСБ РФ, що мають на меті створити пропагандистську картинку з «затриманням українських контрабандистів» на кордоні РФ з продукцією військового призначення російського виробництва. Тоді групі «ІС» стало відомо, що співробітники управління ФСБ РФ по Курській області через агентуру в середовищі російських контрабандистів шукають виконавців з числа українських громадян, готових організувати переміщення з РФ на територію України партії комплектуючих російського виробництва, необхідних для ремонту української військової техніки. Як мотивація пропонувалася грошова винагорода і гарантії мінімального покарання. При цьому даних виконавців мають затримати співробітники ФСБ РФ при перетині російсько-українського кордону», – нагадав Тимчук.

За його словами, сьогодні група «ІС» отримала додаткове підтвердження того, що в РФ тема поставок російських комплектуючих в Україну глибоко опрацьовується і планується бути реалізованою найближчим часом.

«Так, за інформацією групи «ІС», військовій прокуратурі РФ, з посиланням на розпорядження заступника генпрокурора РФ Леоніда Коржинека, доручається терміново організувати перевірки у піднаглядних військових частинах і профільних ремонтних підприємствах у взаємодії з органами прокуратури суб'єктів РФ і територіальними органами ФСБ РФ. Особливу увагу пропонується приділити обліку і вториинному використанню запасних частин, які утворюються в результаті розбракування, від військової техніки, що надходить в ремонт, або її утилізації, перш за все танків Т-80 і БТР-80», – зазначив Тимчук.

За його даними, також доручається перевірити факти реалізації запасних частин в Україну напряму або через треті країни під виглядом металобрухту, починаючи з 2014 року.

Про результати перевірки доручено доповісти не пізніше 30 березня 2019-го.

«Очікуємо, що до «часу Ч» можуть бути приурочені гучні пропагандистські акції росТВ, мета яких – так само посилити «негативний ефект» всередині українського суспільства напередодні і в день виборів», – пише Тимчук.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: