fbpx
Сьогодні
10:04 22 Бер 2019

Суд у Росії виголосив вирок політв'язню Грибу: йому дали 6 років тюрми

Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону 22 березня оголосив вирок у справі українця Павла Гриба, обвинуваченого в Росії у сприянні терористичній діяльності.

Повідомляється, що Гриб отримав шість років колонії нібито за заклики до теракту в Сочі. Відзначимо, українець відмовився визнати себе винним. Вирок поки не набув чинності і може бути оскаржений протягом 10 днів. На оголошення вироку приїхали, в тому числі, українські журналісти та представники консульства України в Ростові-на-Дону.

Суд продовжував розглядати справу Гриба, попри його погане самопочуття.  

19-річний на той час Павло Гриб був затриманий 24 серпня 2017 року під час поїздки до Білорусі. Згодом він опинився в слідчому ізоляторі в Краснодарі. У Росії Гриба звинуватили в сприянні терористичній діяльності. Справу Гриба передали для розгляду в Північно-Кавказький окружний військовий суд, він був етапований з Краснодара в Ростов-на-Дону.

Судові слухання почалися в липні 2018 року, підсудний заперечує звинувачення. У листопаді Північнокавказький окружний військовий суд продовжив арешт Павла Гриба до 24 квітня 2019 року.

30 січня 2019 року голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що стан здоров'я українця критичний, до того ж за час перебування в СІЗО в нього з'явилися «нові складні захворювання».

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: