fbpx
Сьогодні
18:05 21 Бер 2019

В Україні досі не запущено механізм компенсацій за майно, знищене в ході війни

Фото MRPL.city

В Україні поки не визначений механізм розрахунку компенсацій за пошкоджене або знищене майно громадян внаслідок збройного конфлікту.

Про це пише "Восточный вариант".

У ході робочої поїздки до Луганської області сьогодні, 21 березня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що координаційна рада з питань ВПЛ сьогодні працює над створенням рекомендацій щодо механізму компенсацій.

"У нас створено координаційну раду з внутрішньо переміщеним особам. У нього входять як представники на рівні заступників міністра з відповідної тематики, так і громадські організації. Ми розробили необхідні рекомендації для того, щоб наприклад Міністерство з питань окупованих територій, розробило порядок та методичні рекомендації, як саме розраховувати збиток людей, чиє житло потрапило під обстріл. Зараз поки що затверджених документів немає, але в тому числі, ми і в тих рекомендаціях, які я надаю, як уповноважений ВР з прав людини, прописуємо свої пропозиції і розраховуємо, що такі рекомендації будуть прийняті. Ми разом, з міжнародним співтовариством з досвідом держав, де були подібні конфлікти, і де були розроблені методики розрахунку збитку і в тому числі на майно, яке було пошкоджено або знищено, працюємо над цим питанням", – повідомила Денисова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: