fbpx
Сьогодні
15:56 21 Бер 2019

В Казахстані масово затримують протестуючих проти перейменування Астани

Поліція Казахстану вже затримала близько 20 учасників акції протесту проти перейменування столиці країни Астани на Наразбаєв.

Про це повідомляє Reuters.

За даними власного кореспондента агенції, активісти влаштували пікет на площі перед будівлею мерії Астани у четвер. На них напала поліція і затримала більшість протестуючих.

Також повідомляється, що незгодні створили онлайн-петицію проти зміни назві столиці і під нею вже підписалися більше 30 тисяч людей.  

За даними Reuters, столиця Казахстану змінювала назву вже тричі за останні 60 років. В 1961-му місто перейменували з Акмолінська на Целиноград. Після того, як Казахстан отримав незалежність від СРСР у 1991 році, його почали називати Акмола, що означає "біла могила". Назву Астана місто отримало тоді, коли президент Нурсултан Назарбаєв зробив його столицею замість Алма-Ати. Астана перекладається просто – "столиця".

20 березня парламент Казахстану прийняв поправки до конституції про перейменування столиці Астани в Нурсултан, на честь президента Назарбаєва, який щойно пішов у відставку.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: