Справи нападів на активістів у Києві “завалені”, – голова ТСК

Практично всі справи щодо нападів на громадських активістів у Київській області належним чином не розслідувались, були закриті або "завалені" правоохоронцями.

Про це повідомив народний депутат України, голова ТСК щодо вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших громадських активістів Борислав Береза, повідомляє УНН.

"Ті люди, які вели справи (щодо нападів на громадських активістів Київщини – ред.) і їх закрили або завалили, уже не працюють у правоохоронних органах – всі вони пішли або на підвищення, або пішли працювати у новостворені правоохоронні органи, або взагалі звільнились. Коли ми розібрались, що в жодній зі справ ми не знайшли виконавців або замовників, ми зрозуміли, що треба з цим розбиратися. Тому що так не може бути, що людей б'ють, а правоохоронці та вищі посадові області багатіють. І з цим треба боротися", – зазначив нардеп.

За його словами, сьогодні на засіданні члени ТСК заслуховували справу Ноздровської і справи щодо нападів на громадських активістів у Київській області. Як зазначив Береза, майже всі вони відбуваються в Коцюбинському, Ірпені або в Бучі.

При цьому він додав, що нинішнє засідання ТСК було проігнороване правоохоронними органами, тому члени комісії планують запросити їх на наступне засідання.

"Ми вирішили провести ще одне засідання – на нього будуть запрошені всі, хто сьогодні не зміг або не захотів приїхати або навіть побоявся приїхати, і будуть присутні всі представники суспільства, у яких є дуже багато запитань до правоохоронців", – додав голова ТСК.

Нагадаємо, ТСК щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших громадських активістів не задоволена ходом розслідування нападів на активістів Київської області.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.