fbpx
Сьогодні
14:00 21 Бер 2019

Рада не встигне проголосувати за "мовний закон" до виборів

Акція-перформанс громадянського руху "Відсіч"

Нардепи не зможуть продовжити засідання ВР у четвер до прийняття "мовного закону"

Депутати Верховної ради не встигнуть проголосувати у другому читанні "мовний закон" – законопроект "Про функціонування української мови як державної" до першого туру виборів президента України. Про це повідомив представник уряду у Верховній раді, народний депутат Вадим Денисенко, передає РБК-Україна.

Нардеп відзначив затягування розгляду закону.  

"У нас залишився лише четвер. Я сумніваюсь, що вдасться до виборів. Адже регіонали ("Опозиційний блок", – ред.) дуже затягують.  Я не говорю точно, я говорю, що робиться затягування, щоб ми цього не зробили", – повідомив Денисенко.

За словами народного депутата, у четвер не зможуть продовжити засідання парламенту для завершення розгляду поправок через відсутність голосів за це рішення.

"Судячи з того, скільки депутатів в залі, я думаю, це неможливо", – додав він.

Нагадаємо, ВР у середу, 20 березня, розглянула майже 40% поправок до "мовного закону" – законопроекту №5670-д про функціонування української мови як державної. Усього в законі 2082 правки, парламентарі ж розглянули 824 поправки.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: