fbpx
Сьогодні
12:58 21 Бер 2019

ЦВК розповіли, наскільки захищеними є виборчі бюлетені та скільки коштує кожен

На бюлетені на вибори президента України нанесені 10 елементів захисту, вони надруковані спеціальною фарбою, виготовленою під замовлення. Вартість друку одного бюлетеня зараз складає 4 гривні 26 копійок.

Про це заявили сьогодні на спільному брифінгу Голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук та директора Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" Юрія Оніщенка, повідомляє "Рубрика".

"На голосування 31 березня 2019 року ЦВК передала замовлення на 30 мільйонів 441 тисячу 372 виборчих бюлетенів", – повідомив заступник голови ЦВК Олег Радченко.

"Від підробки бюлетені захищені 10-ма елементами захиту – це водяні знаки, захисні волокна, змінені "крепьожки" та інше. Ми намагалися зробити так, аби бюлетень не коштував баснословних коштів, але і був надійним. Друкувалися бюлетні виготовленою спеціально під наше замовлення фарбою, яка ніде більшене продається і не буде ніде застосуватися до кінця виборчого процесу. Друк відбувався на спеціальному обладнанні", – повідомив Юрій Оніщенко. При цьому він зауважив, що "Поліграфічний комбінат "Україна" виконує 95% друку державних замовлень захищених документів – паспорти, освідчення, акцизні марки, поштові комплекти та інше.

На брифінгу повідомили, що виділені на друк бюлетенів кошти всього склали 165 мільйонів 587 тисяч 213 гривень. На перший тур зараз використали 129 мільйонів 687 тисяч 337 гривень. Вартість друку одного бюлетеню зараз складає 4 гривні 26 копійок.

Фото з брифінгу

Фото з брифінгу

Нагаємо, ЦВК заявила про безпрецедентну для України кількість спостерігачів. Всього на президентських виборах 139 неурядових українських організацій зареєструвалися в якості спостерігачів.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: