fbpx
Сьогодні
13:18 20 Бер 2019

ОБСЄ зафіксувала новітнє російське озброєння на Донбасі

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повідомляють, що 16 березня на окупованій частині Донбасу були помічені російські новітні системи радіоелектронної боротьби, зокрема "Тірада-2".

Про це йдеться у звіті місії від 19 березня.

Зазначається, що безпілотник СММ малого радіусу дії виявив автоматизовану станцію постановки перешкод (Р-330Ж "Житель"), встановлену на автомобіль "КамАЗ-4310" і комплекс радіоелектронної боротьби ("Тірада-2") біля н. п. Южна Ломуватка (60 км на захід від Луганська).

Також повідомляється, що безпілотник ОБСЄ середнього радіусу дії зафіксував продовження траншеї довжиною 8 м (не було на зображеннях від 29 листопада 2018 року) і автоматичний гранатомет (АГС-17/30 "Полум'я", 30 мм) на вогневій позиції, а також приблизно 5 ящиків для боєприпасів біля н. п. Василівка (20 км на північ від Донецька).

У звіті також йдеться про нові встановлені протитанкові міни.

Раніше СММ вже неодноразово повідомляла про виявлення різноманітних типів російських систем з постановки радіоперешкод та радіоелектронної боротьби, зокрема, Р330 "Житель", "Леер-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Былина" , а також комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА "Репеллент- 1".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: