fbpx
Сьогодні
23:15 20 Бер 2019

Гаазький суд засудив екс-лідера боснійських сербів до довічного ув'язнення

Фото Reuters

Суд ООН в Гаазі засудив колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича до довічного ув'язнення.

Головуючий суддя Ваг Йоенсен під час винесення вироку сказав, що судова палата була неправа, призначивши лише 40-річний термін ув'язнення для Караджича, з огляду на "безпрецедентні масштаби і жорстокість" його злочинів, передає AP.

Судді окремо відхилили апеляцію прокурорів проти виправдання Караджича за другим звинуваченням у геноциді.

Рішення Гаазького суду є остаточним і не може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Сторона звинувачення вимагала для Караджича збільшення терміну ув'язнення з 40 років до довічного і визнання його винним у геноциді за його ймовірну роль в злочинах, які чинилися проти громадян несербської національності в декількох боснійських містах в перші роки війни. Караджич тим часом просив розглянути апеляцію про проведення нового суду.

Нагадаємо, що 24 березня 2016 року Міжнародний кримінальний суд у справах колишньої Югославії визнав Радована Караджича винним в злочинах проти людяності під час Боснійської війни в 1990-х і засудив його до 40 років ув'язнення .

Караджича звинувачували в так званій "різанині в Сребрениці", де було знищено вісім тисяч мусульман, а також в облозі Сараєво, жертвами якої стали десять тисяч осіб.

Караджич, який протягом 13 років переховувався від Гаазького трибуналу, був заарештований спецслужбами Сербії в передмісті Белграда в липні 2008 року і переданий Міжнародному трибуналу. Судовий процес почався в жовтні 2009 року.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: