fbpx
Сьогодні
17:47 19 Бер 2019

З 1 квітня за третю і кожну наступну дитину будуть доплачувати

Кабінет міністрів запровадив з 1 квітня щомісячну виплату в розмірі 1,7 тис. гривень багатодітним сім'ям за третю і наступну дитину у віці до 6 років.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду, передають Українські новини.

"Кожна багатодітна сім'я отримає на третю, четверту, п'яту та наступну дитину до 6 років щомісячну допомогу від держави в розмірі прожиткового мінімуму для дітей до 6 років. З 1 квітня – 1 тис. 626 гривень на місяць на одну дитину, з 1 липня – 1 тис. 699 гривень, з 1 грудня – 1 тис. 779 гривень", – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, представляючи документ.

Зазначимо, що станом на 1 січня в Україні стоїть на обліку 334 тис. багатодітних сімей, в яких виховується 1,1 млн дітей. За словами міністра, виплати передбачені для 158,8 тис. дітей до 6 років (третя і більше дитина в сім'ї). Щомісячна допомога виплачуватиметься за рахунок субвенцій місцевим бюджетам у межах затвердженого бюджету на поточний рік. Потреба в коштах – 200 млн гривень щомісяця або 2,4 млрд гривень щорічно.

Своєю чергою прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував не підвищувати виплату кілька разів у році, а відразу встановити її на рівні 1,7 тис. гривень. Документ ухвалено на засіданні з доопрацюванням.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: