fbpx
Сьогодні
19:56 19 Бер 2019

Юристу Білого дому можуть висунути звинувачення у роботі на Януковича, – NYT

Юристу Білого дому президенства Барака Обами Грегорі Крейгу можуть висунути звинувачення у лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича.

Про це йдеться в статті The New York Times.

"Справа, що стосується Крейга, була передана в січні прокуратурі Вашингтона", – зазначили у виданні.

Наближені до справи особи очікують, що в найближчі тижні буде прийнято рішення про звинувачення Крейгу.

"Крейга можуть звинуватити в тому, що він працював з Манафортом, щоб приховати фінансування від українського олігарха для роботи Skadden, Arps", – вважають в NYT.

Також його можуть звинуватити у тому, що він "вводив в оману" та робив "помилкові" заяви іншим партнерам в юридичній фірмі та Мін'юсті США, пов'язані зі звітом Тимошенко.

У 2012 році Крейг був керуючим партнером в американській юридичній компанії "Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom", яка склала звіт на користь засудженого за державну зраду екс-президента Януковича.

Зокрема, юристи Skadden склали звіт щодо справи проти Юлії Тимошенко. Американці тоді нібито не знайшли доказів політичної мотивації рішення про її ув'язнення.

Роботу Крейгу доручив Пол Манафорт, який незаконно лобіював інтереси Януковича у США і отримав мільйони прибутку від українських клієнтів. Саме Манафорт рекомендував підписати договір про "співпрацю" Мін'юсту України з американською компанією.

Потім політтехнолог використовував звіт, щоб "пом'якшити" реакцію США та Заходу на ув'язнення Тимошенко в Україні.

Для такої роботи Skadden мала зареєструватись як іноземний агент, але не зробила цього.

Водночас, у січні 2019 року Мін'юст США повідомив, що Skadden погодилось зареєструватись іноземним агентом через роботу на Україну та виплатити понад 4,6 мільйонів доларів, отриманих за свою діяльність.

Торік Крейг залишив фірму, після того, як його зв'язки з Манафортом почали ретельно перевіряти.

Юристи Крейга вважають, що він "не зробив нічого, що вимагало від нього реєстрації в зв'язку з його роботою над доповіддю Тимошенко".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: