fbpx
Сьогодні
11:02 19 Бер 2019

У Латвії пропонують заборонити форму тоталітарних режимів

Марш "Безсмертного полку", Санкт-Петербург. 9 травня 2018 року / Фото Reuters

Якщо Сейм підтримає ці поправки, то пенсіонери не зможуть 9 травня приходити до пам'ятника Визволителям у своїй військовій формі.

У Сеймі Латвії запропонували заборонити на громадських заходах носити форму тоталітарних режимів, у тому числі форму Червоної армії.Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Райвіса Зелтітса,  генерального секретаря ВЛ-ТБ/ДННЛ (націонал-консервативна партія Об'єднання "Вітчизні та свободі/ДННЛ" – ред.), яка ініціювала пропозицію.

Автор поправок до закону "Про збори, ходи і пікети" Едвінс Шноре пропонує заборонити форми тоталітарних режимів на будь-яких громадських заходах. Йдеться як про форму Червоної Армії і НКВС, так і про форму нацистської Німеччини. За порушення закону передбачено штраф – 700 євро.

Якщо Сейм підтримає ці поправки, то пенсіонери не зможуть 9 травня приходити до пам'ятника Визволителям у своїй військовій формі. Шноре вказав, що "люди, одягнені у формений одяг Червоної Армії і НКВС скоїли злочини проти громадян Латвії, в тому числі геноцид, депортації і вбивства". Саме тому використання цієї форми неприпустимо на громадських заходах.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: