fbpx
Сьогодні
21:11 19 Бер 2019

Стало відомо, хто виконуватиме обов'язки президента Казахстану. Тим часом у країні масово скуповують долари

Фото tengrinews.kz

Стало відомо ім'я тимчасового глави Казахстану – повноваження президента республіки після відставки Нурсултана Назарбаєва переходять до спікера сенату парламенту Касим-Жомарта Токаєва.

"За законодавством у разі припинення повноважень президента його обов'язки виконує спікер сенату. Потім будуть вибори президента", – сказав Назарбаєв під час сьогоднішнього телезвернення.

Зазначимо, Касим-Жомарт Токаєв очолює парламент Казахстану з 16 жовтня 2013 року.

Тим часом у казахстанських обмінних пунктах дорожчає долар, а деякі з них припинили продаж валюти через ажіотажний попит після заяви про відставку з поста президента Нурсултана Назарбаєва. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "Інтерфакс-Казахстан".

"Години дві тому всі долари закінчилися. Як тільки повідомили (про відставку Назарбаєва – ред.), відразу почався ажіотаж, все скупили", – сказали агентству в одному із обмінних пунктів.

О 21:30 за місцевим часом продаж долара в деяких пунктах здійснювався за курсом $ 1/378,5 тенге, о 22:00 американська валюта подорожчала до 385 тенге за долар.

Середній курс тенге до долара у вівторок, 19 березня, після торгів Казахстанської фондової біржі становив 376,4 тенге за 1 долар.

Раніше сьогодні багаторічний президент країни Нурсултан Назарбаєв оголосив про складання повноважень.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: