fbpx
Сьогодні
21:44 19 Бер 2019

Бойовику Лусваргі продовжили арешт, прокуратура просить йому 14 років

Прокуратура просить 14 років позбавлення волі для громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який воював на боці бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва у Facebook.

19 березня 2019 року у Павлоградському районному суді Дніпропетровської області відбулися судові дебати у справі за обвинуваченням Лусваргі в участі в терористичних організацій та не передбачених законом збройних формуваннях, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів і попросив суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна.

Обвинувачений в ході дебатів визнав провину в частині своєї діяльності у не передбачених законом збройних формуваннях, проте заперечував участь в терористичних організаціях, йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначали, що суд продовжив термін утримання під вартою обвинуваченого 16 травня 2019 року і призначив на 2 травня виступ обвинуваченого з останнім словом.

ПРОКУРОР У ДЕБАТАХ ПОПРОСИВ 14 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ДЛЯ БРАЗИЛЬЦЯ РАФАЕЛЯ МАРКУСА ЛУСВАРГХІ 19 березня 2019 року у…

Posted by Прокуратура міста Києва on Tuesday, March 19, 2019

Нагадаємо, у серпні 2017 року апеляційний суд помилував Лусваргі, скасувавши попереднє судове рішення про його 13-річне ув'язнення, після чого він оселився у Свято-Покровському Голосіївському монастирі Української православної церкви Московського патріархату і вільно пересувався Києвом. 4 травня 2018 року націоналісти схопили найманця. Того ж дня прокуратура стала наполягати на взятті його під варту. Бойовик Рафаель Лусваргі ніколи не був включеним у списки обміну заручниками, повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: