fbpx
Сьогодні
16:02 18 Бер 2019

З весни українські підручники друкуватимуть на екопапері

Навесні в Україні будуть друкувати підручники та книги для дітей на екологічно чистому папері.

Це видання, де особливо потрібно не тільки високоякісне відтворення кольорових ілюстрацій й висока механічна міцність, а й безпечність матеріалу та повна відповідність санітарним вимогам, передає nk.org.ua.

Папір з урахуванням європейських стандартів щодо підручників і книг для дітей був розроблений на замовлення видавництва "Ранок".

Унікальність технології отримання екопаперу полягає в тому, що для його виготовлення не застосовуються хлор і діоксид титану як відбілювач.

Білизна екопаперу оптимальна для зору, очі не втомлюються при роботі з підручником. Папір має відмінні друкарські властивості, підвищена пухкість дозволяє створювати більш легкі книжки, що дуже важливо для підручників і загальної ваги шкільного портфеля.

«У 2019 році нові підручники для 2, 6, 11 класів будуть друкуватися виключно на українському папері, – заявив генеральний директор видавництва "Ранок" Віктор Круглов. – Зміївська паперова фабрика гарантує, що до старту друкарського сезону, а це відбудеться у квітні, буде вироблено 2 тисячі тонн високоякісного паперу».

У майбутньому видавництво планує повністю відмовитися від поставок імпортованої сировини.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: