fbpx
Сьогодні
10:54 18 Бер 2019

У Європарламенті покажуть фільм "Заручники Путіна"

У вівторок, 19 березня, в Європарламенті покажуть фільм "Заручники Путіна: українські політичні в'язні Кремля" про незаконно утримуваних у РФ українців.

Про це повідомляють у Facebook організатори показу.

"Вони стають невинними заручниками російської війни проти України. Їх катували, незаконно засуджували, демонізували в російських ЗМІ. Українських політв'язнів утримують в умовах, які загрожують їхньому здоров'ю, життю та людській гідності. Багато з них перебувають у тривалому ізольованому ув'язненні, що має руйнівний вплив на їхнє психічне здоров'я. Вони не мають доступу до медичних послуг і позбавлені будь-якого спілкування зі своїми сім'ями та зовнішнім світом", – розповідають організатори показу.

Стрічка зокрема містить розповіді політв'язнів Павла Гриба, Євгена Панова та Бекіра Дегерменджи.

"Через розповіді трьох ув'язнених – Павла Гриба, Євгена Панова та Бекіра Дегерменджи – фільм покаже, як російська влада карає тих, хто виступає проти агресії щодо України. Ми хотіли б спровокувати глядачів обдумати, усвідомити те, що це відбувається поруч із ними, і вжити заходів для підтримки політичних в'язнів. Ми хотіли б показати безкарність російської влади, яка затримує людей, позбавляючи їх основних прав людини, для того, щоб залякати своїх опонентів", – зазначають організатори.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: