Політолог Палій спровокував скандал через антисемітський пост: реакція соцмереж

У мережі піднявся скандал через висловлювання відомого політичного експерта, який підтримує президента Петра Порошенка, Олександра Палія.

Президентом України повинен бути українець і християнин "як і абсолютна більшість українців". Таку заяву зробив політолог Олександр Палій на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Поважаю євреїв – дуже мудрий народ. Також росіян, не заражених імперським вірусом, їм нелегко. Але переконаний – президентом України повинен бути українець і християнин. Як і абсолютна більшість українців", – написав Палій.

З цієї причини, зазначив Палій, він не буде голосувати за кандидатів в президенти Юлію Тимошенко і Володимира Зеленського, ні за "інших ставлеників іноземних олігархів".

На заяву Палія моментально звернули увагу в мережі. Тим більше, що це не перший випадок спекуляцій даного спікера на єврейської темі. У грудні він порівняв "безкоштовний" газ з Росії з газовою камерою часів Голокосту.

"Олександр Палій, в мене до Вас питання. Кажете, що президентом не має бути єврей. А прем'єр Гройсман, колишній глава АП Ложкін і далі за списком Вам ок? P.S. Я все чекав коли і хто включить антисемітську тему. Команда Петра Олексійовича випередила навіть тих, кого вона вже потрошку називає радикалами", – написав журналіст Сергій Щербина.

Після того, як і інші коментатори стали задавати питання про висловлення Палія, політолог зазначив, що його слова перекрутили.

Відредагувавши свій первісний пост, він заявив, що Гройсман насамперед "політичний українець":

"Сергій Щербина маніпулятивно пересмикнув і запитав, а як же Гройсман. Відповідаю: Гройсман – політичний українець. Я йому не заглядав в душу, але мені здається, що він хоче добра Україні. Взагалі, по-моєму, українці – це люди всіх націй і народів, які люблять Україну. Як тільки ти полюбив Україну, ти став українцем. Тому, звичайно, не є українкою людина, яка зраджує Україну з Путіним, і не може бути українцем той, хто називає Україну акторкою німецьких порнофільмів".

Пояснення Палія мало кого влаштувало – коментатори назвали висловлювання антисемітським і ксенофобським, а також вказали на те, що Палій агітує за чинного президента Петра Порошенка і звинуватили у "порохоботстві".

Після контраргументу про Гройсманом у мережі згадали чутки про "єврейство" самого Порошенка.

"А Петро Олексійович вам довідку по чистоті своєї крові вже показав? Там якісь історії про Вальцмана ходять. Я не вірю, звичайно, але диму без вогню не буває. Ми не можемо ризикувати. А раптом він таємно відвідує синагогу? І з іншими кандидатами не все зрозуміло. Так що будемо перевіряти?", – коментує блогер Денис Казанський.

Політолог Петро Олещук вважає, що це може бути серйозною підставою для Порошенка.

"Скандал з Палієм показав, що іноді безмірно віддані прихильники гірше за поміркованих ворогів", – пише політолог Олещук.

Блогер Назар Приходько вважає, що дана публікація узгоджена з Банковою.

Народний депутат Борислав Береза ​​вважає, що політтехнологи штабу Порошенко вдалися до антисемітизму.

"Ось і пішов улюблений козир українських політтехнологів – антисемітизм. Мдя. Не чекав такого від штабу Порошенко, якого намагалися прив'язати до Вальцману. Єврей не може бути президентом, значить? А Нобелівським лауреатом український єврей можливо? А видатним спортсменом український єврей можливо. А знайти ліки, яке рятує мільйони життів український єврей може? А захищати Україну в ООС український єврей може? Або все це, щоб спробувати назвати Тимошенко єврейкою? Мабуть їм час вивісити нові плакати:
– Кандидатів багато, а з аналізом ДНК один.
– Геть від нехрещених.
– унтерменші повинні знати своє місце.
– RaHoWa – ми її почнемо!", – написав нардеп.
– мудрі, але президентом повинен бути українець, а не Зеленський і Тимошенко. Гройсман – політичний українець
Тьху. Ксенофоб і антисеміт на чолі спікерів Порошенко. Розкажіть йому, хто-небудь, що Христос, Діва Марія і апостоли були з того самого єврейського народу, який пан Палій чомусь знизив в правах і можливостях. Мда… Палій талановито палить рейтинг свого шефа. Цікаво, чи будуть вибачення і відхрещування від цієї заяви з боку штабу Порошенко або все ж це узгоджена позиція. 332 лайка на підтримку, а 10 вважають, що це супер. Я щиро радий, що серед цих лайкнувшіх немає жодного мого френда", – констатував Береза.

Парламентарій від "Народного фронту" Леонід Ємець також висловив свій негатив з приводу меседжу експерта.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Президент вважає, що путін спробує зірвати Саміт миру

Російський лідер країни-агресорки володимир путін буде намагатися зірвати роботу Саміту миру, який у середині червня… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: за гроші USAID в Україні збудували лоцманське судно

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID профінансувало будівництво в Україні нового лоцманського судна,… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Українські сіянці в ЄС: Парламент ухвалив закон про лісові репродуктивні ресурси 

Верховна Рада ухвалила закон про лісові репродуктивні ресурси, який дозволить сертифікувати нашу продукцію за європейськими стандартами. Завдяки… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.