fbpx
Сьогодні
19:51 18 Бер 2019

Політолог Палій спровокував скандал через антисемітський пост: реакція соцмереж

Олександр Палій на мітингу на Михайлівській площі на підтримку Петра Порошенка

У мережі піднявся скандал через висловлювання відомого політичного експерта, який підтримує президента Петра Порошенка, Олександра Палія.

Президентом України повинен бути українець і християнин "як і абсолютна більшість українців". Таку заяву зробив політолог Олександр Палій на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Поважаю євреїв – дуже мудрий народ. Також росіян, не заражених імперським вірусом, їм нелегко. Але переконаний – президентом України повинен бути українець і християнин. Як і абсолютна більшість українців", – написав Палій.

З цієї причини, зазначив Палій, він не буде голосувати за кандидатів в президенти Юлію Тимошенко і Володимира Зеленського, ні за "інших ставлеників іноземних олігархів".

Олександр Палій пост

На заяву Палія моментально звернули увагу в мережі. Тим більше, що це не перший випадок спекуляцій даного спікера на єврейської темі. У грудні він порівняв "безкоштовний" газ з Росії з газовою камерою часів Голокосту.

пост Палія

"Олександр Палій, в мене до Вас питання. Кажете, що президентом не має бути єврей. А прем'єр Гройсман, колишній глава АП Ложкін і далі за списком Вам ок? P.S. Я все чекав коли і хто включить антисемітську тему. Команда Петра Олексійовича випередила навіть тих, кого вона вже потрошку називає радикалами", – написав журналіст Сергій Щербина.

Олександр Палій, в мене до Вас питання. Кажете, що президентом не має бути єврей. А прем'єр Гройсман, колишній глава АП…

Posted by Serhii Shcherbyna on Monday, March 18, 2019

Після того, як і інші коментатори стали задавати питання про висловлення Палія, політолог зазначив, що його слова перекрутили.

Відредагувавши свій первісний пост, він заявив, що Гройсман насамперед "політичний українець":

"Сергій Щербина маніпулятивно пересмикнув і запитав, а як же Гройсман. Відповідаю: Гройсман – політичний українець. Я йому не заглядав в душу, але мені здається, що він хоче добра Україні. Взагалі, по-моєму, українці – це люди всіх націй і народів, які люблять Україну. Як тільки ти полюбив Україну, ти став українцем. Тому, звичайно, не є українкою людина, яка зраджує Україну з Путіним, і не може бути українцем той, хто називає Україну акторкою німецьких порнофільмів".

Пояснення Палія мало кого влаштувало – коментатори назвали висловлювання антисемітським і ксенофобським, а також вказали на те, що Палій агітує за чинного президента Петра Порошенка і звинуватили у "порохоботстві".

Після контраргументу про Гройсманом у мережі згадали чутки про "єврейство" самого Порошенка.

порошенко еврей

"А Петро Олексійович вам довідку по чистоті своєї крові вже показав? Там якісь історії про Вальцмана ходять. Я не вірю, звичайно, але диму без вогню не буває. Ми не можемо ризикувати. А раптом він таємно відвідує синагогу? І з іншими кандидатами не все зрозуміло. Так що будемо перевіряти?", – коментує блогер Денис Казанський.

пост Палія

Політолог Петро Олещук вважає, що це може бути серйозною підставою для Порошенка.

"Скандал з Палієм показав, що іноді безмірно віддані прихильники гірше за поміркованих ворогів", – пише політолог Олещук.

Скандал з Палієм показав, що іноді безмірно віддані прихильники гірші за поміркованих ворогів

Posted by Петро Олещук on Monday, March 18, 2019

Блогер Назар Приходько вважає, що дана публікація узгоджена з Банковою.

Ну… Те, що Палій – невиліковне дно я знаю. Те, що він працює медіастриптизером у Порошенка – я теж знаю….

Posted by Назар Приходько on Monday, March 18, 2019

Народний депутат Борислав Береза ​​вважає, що політтехнологи штабу Порошенко вдалися до антисемітизму.

"Ось і пішов улюблений козир українських політтехнологів – антисемітизм. Мдя. Не чекав такого від штабу Порошенко, якого намагалися прив'язати до Вальцману. Єврей не може бути президентом, значить? А Нобелівським лауреатом український єврей можливо? А видатним спортсменом український єврей можливо. А знайти ліки, яке рятує мільйони життів український єврей може? А захищати Україну в ООС український єврей може? Або все це, щоб спробувати назвати Тимошенко єврейкою? Мабуть їм час вивісити нові плакати:
– Кандидатів багато, а з аналізом ДНК один.
– Геть від нехрещених.
– унтерменші повинні знати своє місце.
– RaHoWa – ми її почнемо!", – написав нардеп.
– мудрі, але президентом повинен бути українець, а не Зеленський і Тимошенко. Гройсман – політичний українець
Тьху. Ксенофоб і антисеміт на чолі спікерів Порошенко. Розкажіть йому, хто-небудь, що Христос, Діва Марія і апостоли були з того самого єврейського народу, який пан Палій чомусь знизив в правах і можливостях. Мда… Палій талановито палить рейтинг свого шефа. Цікаво, чи будуть вибачення і відхрещування від цієї заяви з боку штабу Порошенко або все ж це узгоджена позиція. 332 лайка на підтримку, а 10 вважають, що це супер. Я щиро радий, що серед цих лайкнувшіх немає жодного мого френда", – констатував Береза.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3082004891825596&set=a.187153797977401&type=3&theater

Парламентарій від "Народного фронту" Леонід Ємець також висловив свій негатив з приводу меседжу експерта.

Мракобісся і ксенофобія не красять ні собаку ні господаря. Фу.

Posted by Леонід Ємець on Monday, March 18, 2019

Вчора горів "Рошен" на Оболоні. Сьогодні горить "Рошен" на Хрещатику.А у політолога-фаната Порошенка, нагадаю, прізвище – Палій.

Posted by Danylo Mokryk on Monday, March 18, 2019

Палій виборчої кампанії Порошенка

Posted by Сергій Руденко on Monday, March 18, 2019

АПшний політолог Палій – релігійний шовініст, обскурант і ксенофоб. Я в шоці, якщо чесно. Впевнений, ця печерна істота…

Posted by Sergii Ivanov on Monday, March 18, 2019

Шановні колеги! Колись у ваших матеріалах фігуруватиме людина на ім'я Олександр Палій. Ви захочете підписати (або…

Posted by Otar Dovzhenko on Monday, March 18, 2019

Питання до політолога Палія. Чи можна у піст розкрадати Укроборонпром?

Posted by Sergey Koshman on Monday, March 18, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: