fbpx
Сьогодні
11:36 18 Бер 2019

Еко-рішення: мексиканський стартап BioFase виробляє одноразовий посуд з авокадо

Мексиканський стартап BioFase займається виробництвом одноразового посуду з кісточок авокадо для боротьби з пластиковими і харчовими відходами.

Серед продукції, що випускається – одноразові столові прибори і трубочки, які розкладаються протягом 240 днів, передає retailers.ua.

Оскільки BioFase базується в Мексиці, сировини для виробництва посуду вдосталь: на Мексику припадає близько 50% світових поставок авокадо, тому велику кількість кісточок легко можна перетворити на щось корисне. BioFase збирає кісточки авокадо у компаній, які переробляють плоди для виробництва гуакамоле або масла. Виробництво ж одноразового посуду не вимагає особливих витрат, адже виготовляється з матеріалу, який в іншому випадку спалювався б на звалищі.

BioFase випускає посуд двох видів: біорозкладний і такий, що компостується. Біорозкладані продукти реінкорпоруються в природу після закінчення терміну придатності (1 рік за умови її зберігання в сухому і провітрюваному місці). Продукти, що підлягають компостуванню, потрібно викинути в ємність для компосту, щоб вони могли розкластися на 100%. Якщо умови зберігання не дотримані – посуд може почати розкладатися.

Інженер-біохімік Скотт Мунгуйя створив BioFase в 2013 році. Йому знадобилося понад півтора роки, щоб знайти відповідний спосіб створення столових приладів з біополімерів. Найскладніше було знайти спосіб додати матеріалу бажаної форми. Компанія BioFase щодня переробляє близько 15 тонн відходів авокадо. Виробництво Biofase не несе шкоди для навколишнього середовища. Крім біорозкладного посуду і трубочок, компанія запобігає потраплянню значної кількості сільськогосподарських відходів на звалища Мексики і в навколишні водойми. У BioFase стверджують, що компанія – єдиний постачальник біополімерів в Мексиці та поставляє свою продукцію в 11 країн Латинської Америки.
Виробництву екологічних товарів сприяє уряд Мексики: у деяких містах діють закони проти використання деякої продукції з пластика, в першу чергу – пластикових пакетів. Тенденція до заборони пластикових виробів зростає. Зараз у країні існують більше 15 законів на рівні міст і штатів, які покликані перешкоджати його використанню. Біополімери мають свої недоліки, але вони є життєздатним розв'язанням проблеми пластикових відходів по всьому світу. У 2017 році світове виробництво пластмаси досягло 348 млн. тонн, причому тільки 64 млн. тонн було вироблено країнами Європи. Одним із найбільших виробників є Китай, на який припадає більше чверті світового виробництва пластику.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: