fbpx
Сьогодні
14:45 17 Бер 2019

Якщо НАТО не відреагує, Чорне море стане російським, - Чубаров

Сьогодні Росія зміцнює Крим як свій форпост на південному фланзі НАТО, і прагне повністю контролювати Чорне море.

Про це заявив в інтерв'ю НВ Рефат Чубаров, голова меджлісу кримських татар.

За його словами, Росія де-факто максимально розширює зону своєї військової присутності в Чорному морі за рахунок окупованих територій Грузії і України.

"Якщо найближчим часом НАТО не зможе знайти адекватні відповіді на це розширення, Чорне море стане російським морем. І це вже розуміють ряд чорноморських держав, таких як Румунія, Болгарія", – зазначив Чубаров.

Він нагадав, що в Румунії модернізують злітні смуги для сучасних американських літаків, і можливо, в Констанці буде новий причал для військових кораблів.

"Ці дії РФ сприймає як загрозу для себе і заявляє про те, що їхні ракети націлені на ці об'єкти. Росія тут не церемониться. Крилаті ракети, встановлені на території Криму і на кораблях Чорноморського флоту, дозволяють спокійно досягати цих цілей в Румунії, Болгарії та Туреччині", – вказав голова меджлісу.

Сьогодні стратегія Росії спрямована на максимальне зміцнення Криму як свого форпосту, переконаний він.

"Крим для Росії – це територія, з допомогою якої вона може максимально впливати на південному фланзі НАТО. Цей вплив охоплює не тільки басейн Чорного моря, але й Середземного моря", – підкреслив Чубаров.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: