У Зеленського сказали, скільки витратили на виборчу кампанію

Команда кандидата в президенти Володимира Зеленського витратила з виборчого фонду на президентську кампанію близько 60 мільйонів гривень.

Про це заявив керівник виборчого штабу Зеленського Іван Баканов в інтерв'ю BBC News Україна.

"Станом на сьогодні ми витратили на всю кампанію близько 60 млн грн з виборчого фонду – це на все, що ми робимо", – сказав він.

Баканов додав, що планується витратити ще 40 мільйонів до першого туру виборів.

Щодо можливого другого туру, керівник штабу зазначив: "Це вже інше питання. Там треба буде все бюджетувати окремо".

При цьому він заявив, що команді не вистачає грошей на все задумане.

Баканов також заявив, що джерелом грошей виборчого фонду є "симпатики" кандидата.

На уточнююче питання, чи йдеться про олігарха Ігоря Коломойського, він відповів: "Ні, це звичайні люди, які заробляють гроші".

На питання, чи є контакти у штабу Зеленського з Коломойським, Баканов сказав: "Всі ставлять це питання, я відповім так: можливо, хтось контактує, але я не бачив. Конкретно мені ніхто не давав якихось вказівок, грошей і не висловлював навіть побажань щодо того чи іншого питання від команди Ігоря Валерійовича. Тобто я не можу це навіть уявити".

Керівник штабу також розповів, що так звана "ЗеКоманда" по всій Україні нараховує приблизно 500 тисяч людей, а в центральному штабі кандидата працює близько 70 людей.

Відповідаючи на питання про нардепа Сергія Лещенка та екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, яких бачили на фото разом із командою Зеленського, Баканов сказав, що вони є симпатиками кандидата і хочуть приєднатися до його команди.

Що ж до колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, керівник штабу зазначив, що "він вже у команді Зеленського".

Баканов також запевнив, що Зеленський не боїться приходити на політичні ток-шоу і готовий відповідати на питання в прямому ефірі.

"Він повністю готовий, можу це повторити багато разів. І, думаю, він може з'явитися у прямому ефірі до першого туру", – сказав керівник штабу.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві презентували сервіс онлайн-запису до шкіл та учнівський е-квиток: навіщо це рішення

У столиці презентували електронний учнівський квиток та сервіс онлайн-запису до навчальних закладів. Про це пише… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Після удару 30 квітня на аеродромі в Джанкої зникли два російські радари

Після удару по аеродрому в Джанкої, що відбувся в ніч на 30 квітня, зі своїх… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: Чернігівщина отримає €400 тисяч від Франції на відновлення районної лікарні та університету

Чернігівська область отримає 400 тисяч євро французької допомоги на відновлення центральної районної лікарні та Національного… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Президент вважає, що путін спробує зірвати Саміт миру

Російський лідер країни-агресорки володимир путін буде намагатися зірвати роботу Саміту миру, який у середині червня… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: за гроші USAID в Україні збудували лоцманське судно

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку USAID профінансувало будівництво в Україні нового лоцманського судна,… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024
  • Новини

Українські сіянці в ЄС: Парламент ухвалив закон про лісові репродуктивні ресурси 

Верховна Рада ухвалила закон про лісові репродуктивні ресурси, який дозволить сертифікувати нашу продукцію за європейськими стандартами. Завдяки… Читати більше

Thursday May 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.