fbpx
Сьогодні
09:48 17 Бер 2019

У Зеленського сказали, скільки витратили на виборчу кампанію

Команда кандидата в президенти Володимира Зеленського витратила з виборчого фонду на президентську кампанію близько 60 мільйонів гривень.

Про це заявив керівник виборчого штабу Зеленського Іван Баканов в інтерв'ю BBC News Україна.

"Станом на сьогодні ми витратили на всю кампанію близько 60 млн грн з виборчого фонду – це на все, що ми робимо", – сказав він.

Баканов додав, що планується витратити ще 40 мільйонів до першого туру виборів.

Щодо можливого другого туру, керівник штабу зазначив: "Це вже інше питання. Там треба буде все бюджетувати окремо".

При цьому він заявив, що команді не вистачає грошей на все задумане.

Баканов також заявив, що джерелом грошей виборчого фонду є "симпатики" кандидата.

На уточнююче питання, чи йдеться про олігарха Ігоря Коломойського, він відповів: "Ні, це звичайні люди, які заробляють гроші".

На питання, чи є контакти у штабу Зеленського з Коломойським, Баканов сказав: "Всі ставлять це питання, я відповім так: можливо, хтось контактує, але я не бачив. Конкретно мені ніхто не давав якихось вказівок, грошей і не висловлював навіть побажань щодо того чи іншого питання від команди Ігоря Валерійовича. Тобто я не можу це навіть уявити".

Керівник штабу також розповів, що так звана "ЗеКоманда" по всій Україні нараховує приблизно 500 тисяч людей, а в центральному штабі кандидата працює близько 70 людей.

Відповідаючи на питання про нардепа Сергія Лещенка та екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, яких бачили на фото разом із командою Зеленського, Баканов сказав, що вони є симпатиками кандидата і хочуть приєднатися до його команди.

Що ж до колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, керівник штабу зазначив, що "він вже у команді Зеленського".

Баканов також запевнив, що Зеленський не боїться приходити на політичні ток-шоу і готовий відповідати на питання в прямому ефірі.

"Він повністю готовий, можу це повторити багато разів. І, думаю, він може з'явитися у прямому ефірі до першого туру", – сказав керівник штабу.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: