fbpx
Сьогодні
21:39 17 Бер 2019

У В’єтнамі з’явиться експортний хаб України

Міністерство інфраструктури України та Державна судноплавна компанія "Чорноморське морське пароплавство" вивчають перспективи використання портової інфраструктури українсько-в'єтнамської Lotus Joint Venture Company в якості логістичного центру поставок української продукції на східні ринки.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань, передає  ЦТС.

У грудні 2017 року Україна відновила контроль над своєю часткою в СП "Лотос", що належить ДСК "ЧМП".

Держава володіє 38% спільного підприємства, але з 2011-го року підприємство не виплачувало дивіденди українській стороні через протиправну діяльність представника ДСК "ЧМП" у В'єтнамі. Тепер "Чорноморське морське пароплавство" здійснює аналіз діяльності та визначення стратегії участі в розвитку портового підприємства.

Зараз вивчається питання про можливість використання портової інфраструктури СП "Лотос" в якості логістичного центру для виходу продукції українського виробництва на східні ринки. Це обумовлено вкрай сприятливими умовами розташування порту – підприємство знаходиться в гирлі річки Сайгон, яка впадає в Південно-Китайське море, що відкриває зручні шляхи сполучення з глобальними східними центрами бізнес-активності – Сінгапуром та Гонконгом.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: