fbpx
Сьогодні
09:26 17 Бер 2019

У США створили зарядку для смартфона, яка отримує енергію з простору

Фото Shutterstock

Дослідники Массачусетського технологічного університету (MIT) створили систему, яка дозволить смартфону отримувати енергію для своєї батареї буквально з навколишнього простору.

Таким чином ця технологія зробить власника будь-якого гаджета повністю незалежним від розетки, пише Tecnoblog.

З різким зростанням продуктивності смартфонів проблема їх підживлювання стає все гострішою, оскільки далеко не кожному власнику смартфона зарядки вистачає на весь день. Часто доводиться або шукати розетку, або носити з собою «пауербанк».

Однак революційна розробка MIT цю проблему може вирішити. Робочий прототип системи представляє собою тонку гнучку плівку з включеними в її структуру елементами, чутливими до електромагнітного поля будь-якої інтенсивності.

Ця плівка, яку легко можна прикріпити на корпус смартфона, виконує роль своєрідної антени. Електромагнітне випромінювання, яке потрапляє на її робочу поверхню, перетвориться в постійний струм потужністю близько 40 мікроват.

Цього цілком достатньо для зарядки смартфона. А джерелом електромагнітного поля можуть бути Wi-Fi-мережі, які функціонують майже по всій площі великих міст.

Надалі інженери MIT розраховують збільшити потужність своєї системи, щоб вона могла заряджати планшети і навіть нетбуки. Для цього достатньо просто збільшити площу перетворювача. Щоправда в такому випадку система стане більш громіздкою, зазначають розробники.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: