fbpx
Сьогодні
12:23 17 Бер 2019

У Новій Зеландії заарештували головного підозрюваного у масовій стрілянині та обіцяють змінити правила обігу зброї

Брентон Таррант

Брентона Тарранта, головного підозрюваного у масовій стрілянині в двох мечетях у Крайстчарчі, арештували до 5 квітня. 

28-річний Таррант зайшов до зали суду у наручниках та білому тюремному халаті у супроводі двох озброєних охоронців, де суддя зачитав йому одне звинувачення у вбивстві, повідомляє AFP.

Головний підозрюваний у масовій стрілянині не просив про можливість виходу з в'язниці під заставу і був заарештований до 5 квітня.

Після того, як Таррант покинув залу суду, суддя підкреслив, що, хоча "зараз є одне звинувачення у вбивстві, розумно припустити, що будуть інші".

"Інший чоловік, якого заарештували у п'ятницю, з'явиться в суді в понеділок за звинуваченням, дотичним до нападів, хоча, за попередніми даними, він не брав участь у розстрілах", – заявив комісар поліції Майк Буш.

За даними поліції, кількість загиблих у результаті стрілянини зросла до 50.

Як пишуть місцеві ЗМІ, Таррант працював особистим тренером. Менеджер тренажерного залу, в якому він працював, заявив, що той почав їздити за кордон у 2011 році. У мережі є фото, яке показує Тарранта в Пакистані в 2018 році.

У поліції заявили, що жертвами стрілянини стали  іммігранти з Туреччини, Індонезії, Йорданії, Саудівської Аравії та Малайзії.

Також влада Нової Зеландії пообіцяла змінити правила обігу зброї. Про це заявила прем'єр-міністр країни Джасінда Арден, пише The New Zealand Herald.

"Поки ведеться робота над ланцюжком подій, які привели як до отримання ліцензії на зброю, так і до його придбання, я можу сказати вам напевно: наші закони про зброю зміняться", – підкреслила вона.

Зазначається, що зараз громадянину Новій Зеландії досить мати ліцензію, яка не потребує реєстрації, щоб купити напівавтоматичні гвинтівки. Така ліцензія була у австралійця Брентона Тарранта, обвинуваченого у нападі на мечеті.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: