fbpx
Сьогодні
09:36 17 Бер 2019

У Мадриді тисячі прибічників незалежності Каталонії влаштували марш

Фото Reuters

Тисячі прихильників незалежності Каталонії пройшли в суботу, 16 березня, центром Мадрида на знак протесту проти суду над 12 лідерами сепаратистів, яким загрожують тюремні терміни за невдалу спробу проголосити незалежність від Іспанії в 2017 році.

Демонстранти, багато з яких прибули з північно-західної частини Каталонії, розмахували каталонськими прапорами і тримали плакати з написом "Самовизначення не є злочином", передає Reuters.

Організатори протесту заявили, що вивели на вулиці 120 000 людей, поліція повідомила про 18 000.

Напруженість у відносинах між Мадридом і Барселоною дещо ослабла після того, як наприкінці 2017 року сепаратисти ледь не проголосили незалежність Каталонії. 12 ватажків невдалої спроби відокремитися від Іспанії постали перед судом у Мадриді. Їх звинувачують у спробі заколоту.

Каталонська криза знаходиться у центрі уваги перед парламентськими виборами, запланованими на 28 квітня. Більшість соцопитувань показує, що Соціалістична партія прем'єр-міністра Педро Санчеса завоює більшість місць, однак не отримає парламентської більшості для формування уряду.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: