fbpx
Сьогодні
Відео 09:05 17 Бер 2019

У французькому аеропорту роботи будуть паркувати автомобілі

Фото Stanley Robotics

Компанія Stanley Robotics запустить масштабний тестовий сервіс в одному з французьких аеропортів. Сервіс передбачає роботу кількох роботів, які будуть автоматично паркувати автомобілі клієнтів аеропорту.

Сервіс Stanley Robotics буде запущений в Міжнародному аеропорту Ліон-Сент-Екзюпері в найближчі тижні, повідомляє VINCI Airports.

Система працює так: клієнти паркують свої машини в спеціальному ангарі; автомобілі скануються, а потім один із роботів (їх називають Stan) сам «забирає» машину і паркує її в потрібному місці.

Чотири таких роботи зможуть обслуговувати до 200 машин в день.

За словами розробників, системі вдається використовувати паркувальний простір набагато ефективніше, ніж людям. Почасти це пов'язано з тим, що автономні роботи акуратніше паркують автомобілі.

Крім того, система відстежує, коли клієнти повернуться з подорожі. Образно кажучи, знаючи, що власники тієї чи іншої машини повернуться ще не скоро, робот може «закрити» її низкою інших автомобілів; але до повернення клієнтів робот обов'язково звільнить потрібний автомобіль.

Система буде працювати поки що лише для однієї з шести секцій паркувального простору аеропорту. Секція, де працюватимуть чотири роботи Stan, включає 500 паркувальних місць.

Stanley Robotics вже проводила тести своєї системи в Аеропорті Дюссельдорф і в Міжнародному аеропорту Париж – Шарль-де-Голль, а також планує в цьому році випробувати систему в Аеропорту Гатвік у Лондоні.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: