fbpx
Сьогодні
Відео 21:19 17 Бер 2019

У Белграді пройшли масштабні протести, є затримані

Фото Reuters

Тисячі демонстрантів зібралися в неділю, 17 березня, біля президентського палацу в Белграді, щоб висловити протест виступу президента Сербії Олександра Вучича.

У поліції повідомляють про затримання активістів, передає НВ.

Вдень у неділю протестувальники біля резиденції президента країни заблокували входи в будівлю і оточили його з усіх боків.

Президент Сербії Олександр Вучич в цей час знаходився в будівлі. Раніше він дав там прес-конференцію, пообіцявши залучити до відповідальності учасників акції протесту, які напередодні увірвалися в будівлю національного телебачення.

Активісти спробували оточити резиденцію живим кільцем, щоб завадити Вучичу вийти з неї. Протестуючі вимагали відставки президента. Поліція Сербії стримала натиск демонстрантів, застосувавши сльозогінний газ.

Вучич в ході виступу заявив, що він не боїться демонстрантів. Він заявив, що має намір захищати закон і порядок в Сербії, незважаючи на акції протесту.

"Насильства більше не буде. Сербія – демократична країна, країна закону і порядку. Якщо вони увірвуться сюди, я буду чекати їх тут", – заявив він в ході телевізійного звернення.

Лідерів опозиції Сербії він назвав "злодіями, хуліганами і фашистами".

Кілька демонстрантів були арештовані за напад на поліцейських.

Дані про кількість затриманих відрізняються: в МВС повідомляють про сім, а видання Balkan Insight наводить дані організаторів протестів про десять затриманих за штурм будівлі національного телебачення напередодні.

Це вже 15-та мирна антиурядова хода, що пройшла на вулицях Белграда.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: