fbpx
Сьогодні
08:51 17 Бер 2019

Мілітарізація Криму несе загрозу безпеці в Європі, - МЗС Чехії

Міністерство закордонних справ (МЗС) Чеської Республіки з нагоди п'ятиріччя окупації Криму заявило, що вони не мають наміру визнавати півострів територією РФ, а також вимагають негайного звільнення українських політв'язнів.

Про це йдеться у заяві чеського МЗС.

В заяві повідомляється, що Чеська Республіка, що також пережила військову окупацію сусідньою державою, лишається непохитною у своїй відданості проведенню політики невизнання.

"Триваюча мілітаризація території Криму, а також порушення безперешкодного і вільного плавання через Керченську протоку в Азовському морі є ще одне кричуще порушення міжнародного права. Більш того, це створює загрозу стабільності і безпеки в Європі", – заявили в чеському МЗС.

Також вони наголошують, що після окупації півострову Російською Федерацією були неодноразово порушені основні права людини і громадські права кримських татар, а також інших етнічних та релігійних громад.

"Чеська Республіка закликає Російську Федерацію забезпечити дотримання міжнародних стандартів в галузі прав людини, а також негайно звільнити Олега Сенцова та інших незаконно затриманих громадян України, включно з членами екіпажу, захоплених під час нападу на українські судна в листопаді 2018 року", – підкреслили в МЗС Чехії.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: