fbpx
Сьогодні
16:03 17 Бер 2019

Мей погрожує парламенту провалом Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей закликала британських парламентарів проявити патріотизм та підтримати угоду по Brexit, яку вона раніше узгодила з Євросоюзом.

Таку заяву Мей оприлюднила в неділю, 17 березня, у своїй статті для британської газети The Telegraph.

При цьому прем'єр сподівається, що таке рішення Палата громад зможе прийняти до 21 березня – тобто до початку роботи саміту ЄС, на якому вона зможе попросити Брюссель про короткочасне відтермінування Brexit.

"Ми можемо тільки залишити в минулому старі ярлики та діяти разом як демократи і патріоти, прагматично досягаючи чесних компромісів", – пише в своїй статті прем'єр Великої Британії.

Позитивне голосування щодо угоди з ЄС вона назвала "єдиним виходом з глухого кута" і попросила парламентарів забути про протиріччя.

У разі підтримки угоди по Brexitув Палаті громад Мей має намір просити Брюссель лише про "коротке технічне" відтермінування виходу Лондона з ЄС. Прем'єр виступає категорично проти участі Британії в травневих виборах до Європарламенту, у яких країна змушена буде брати участь, якщо Brexit затягнеться.

"Все це робить той вибір, з яким стикаються зараз парламентарі, гранично ясним, – пише прем'єр у своїй статті. – Якщо [парламент] не зможе [підтримати угоду по Brexit], то ми не вийдемо з ЄС ще кілька місяців, якщо взагалі коли-небудь вийдемо", – нагадала Мей.

Крім того, як повідомляє Reuters, члени уряду Мей витратили неділю, 17 березня, на те, щоб заручитися підтримкою більшої кількості парламентарів для голосуванння за угоду з ЄС

"Значна кількість колег [..] змінила свою думку з цього приводу і вирішила, що альтернатива настільки неприйнятна для них, що вони схиляються до того, що запропонована прем'єр-міністром угода – найкращий спосіб реалізувати Brexit", – заявив у коментарі ВВС про такі кулуарні переговори Філіп Хемонд, британський міністр фінансів.

На запитання про те, чи достатньо вже голосів вдалося зібрати уряду, він відповів: "Поки ні, робота ще ведеться".

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: