fbpx
Сьогодні
20:58 17 Бер 2019

Чубаров розповів, як Росія намагалася переконати його підтримати анексію Криму

Рефат Чубаров, голова меджлісу кримських татар, поділився спогадами про те, як російська сторона намагалася переконати його підтримати анексію Криму.

В інтерв'ю НВ він розповів про свою зустріч у 2014 році з екс-прокурором Криму Наталією Поклонською.

"Я пам'ятаю цю зустріч, дуже своєрідну. Поклонська була в дуже короткій спідниці і в колготках у сіточку. Вона запропонувала нам сісти за накритий для чаю журнальний столик з дуже низькими кріслами в її кабінеті, – розповів Чубаров. – А в ході розмови кілька разів демонстративно закидала ногу на ногу. Для мене це було трохи ніяково, неначе мене в моєму віці і моєму становищі намагаються спокусити".

За словами Чубарова, Поклонська обіцяла масштабні зміни і говорила, про те, що Росія взяла на себе турботу про Крим, що кримчани раді і вітають всі зміни, які відбуваються.

"Я, звичайно, приводив їй контраргументи, що далеко не всі такі радісні, хіба що ті, хто начепив на себе колорадські стрічки. Слово "колорадські" її ніби підірвало: "Як ви смієте, це велика перемога!" – згадує Чубаров свій діалог з Поклонською.

Голова меджлісу розповів, що з одіозною екс-генпрокурором Криму вони так і не знайшли спільну мову, "і вона, натиснувши кнопку, попросила зайнятися мною якогось товариша Кузнєцова – у ті часи її заступника і, мабуть, "смотрящего" за її діяльністю з боку Москви".

"Уже він став переконувати мене, що я відповідальний за весь народ і вкрай важливо уникати провокацій, а вони можливі. І ми знову ні до чого не прийшли. У них взагалі стратегія така була: все, хлопці, Крим російський. Давайте перестанемо вести непотрібні суперечки, давайте, "брати-татари", відкинемо політику і будемо разом заробляти гроші", – каже Чубаров.

Він розповів, що його також намагалися підкупити можливістю особистих зустрічей з Володимиром Путіним, посадою представника президента РФ у Криму, погрожували зрежисованим початком конфлікту на етнічному грунті. "Багато чого було", – резюмує глава меджлісу.

Нагадаємо, він не може в'їхати на півострів вже п'ять років: спочатку через заборону на в'їзд, а після – через кримінальну справу, яку порушили проти нього російські окупанти.

Поклонська нещодавно презентувала в Росії свою книгу, у якій згадує про зустріч із Чубаровим, називаючи його ненависником Росії.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: