fbpx
Сьогодні
21:12 16 Бер 2019

Явка на президентських виборах буде вищою, ніж у 2014 року, – Бекешкіна

Українцям, які досі не визначалися з кандидатом, заважає те, що й багатьом іншим. Люди не бачать кандидата, який цілковито відповідав би їхнім вимогам. Але явка на виборах буде вищою, ніж 2014 року.

Про це розповіла директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає 24 канал.

"Люди обирають з того, що є. Дехто просто не хоче говорити. Навіть для тих, хто начебто обрав свого кандидата, вибір теж не остаточний. Швидше за все, значна частина визначилася, але не хоче говорити про свій вибір. Можливо, вважають, що це не зовсім підходящий кандидат, але вони за нього проголосують", – розповіла Бекешкіна.

Як зазначає соціолог, явка буде нижчою, ніж показують соцопитування. Як правило, на участь в опитуванні погоджуються більш політично активні люди. А ті, кому це не цікаво, на вибори не ходять і уникають опитувань.

"Явка буде на рівні 70%. Вищою, ніж у 2014 році. Тоді вибори проігнорував схід України. Навіть там, де вони могли проголосувати, то не бачили свого кандидата. Частково підуть голосувати ті, хто ніколи не ходив на виборчі дільниці, молодь – за Зеленського", – зазначила Бекешкіна.

Хоча, зазначає фахівець, більшість із тих, хто не визначиться з вибором, не прийдуть на дільниці. Одиниці визначаються уже в момент голосування.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: