fbpx
Сьогодні
Трансляція 13:28 16 Бер 2019

У центрі Києва проходить акція проти корупції в оборонній сфері

Фото rbc.ua

У центрі Києва почалася акція "Нацкорпуса" з вимогою притягнути до відповідальності причетних до корупції в оборонній сфері.

На акції присутні кілька сотень осіб, причому без символіки націоналістичних організацій. Учасники мітингу прийшли з прапорами України та банерами з вимогою покарати фігурантів схем в оборонному секторі, повідомляє РБК-Україна.

акція проти корупції в оборонній сфері

Фото rbc.ua

В даний час обстановка спокійна. Близько 50 правоохоронців на акції стежать за порядком. Активісти закликають взяти під варту і заарештувати майно всіх причетних до схем, зокрема, Олега та Ігоря Гладковських, Андрія Рогоза і Віталія Жукова. Крім того, активісти вимагають оприлюднити матеріали кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданнями оборонного бюджету.

Вимоги акції фактично лишаються незмінними з минулої суботи, 9 березня:

  1. "Взяти під варту та арештувати рахунки і майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми – Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за вчинені ними злочини (щонайменше, ст. 191, 364, 368, 369, 369-2 КК України)
  2. Призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні строки позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна
  3. Оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету, у частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом
  4. Генеральному прокурору щотижня звітувати щодо стану розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету"

Відзначимо, за даними столичної поліції, до охорони порядку залучили близько 3 тисяч поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії.

Нагадаємо, навколо Адміністрації президента перекрили вулиці ще в ніч на 16 березня. Зокрема, перекрито в'їзди на вулиці Шовковична, Інститутська, Лютеранська, Садова, Круглоуніверситетська і Липська. На закриту територію можуть потрапити тільки мешканці прилеглих будинків.

Раніше Посольство США також опублікувало попередження у зв'язку з мітингом, який повинен провести "Національний корпус" у суботу на Майдані Незалежності в Києві.

9 березня відбулися сутички під Адміністрацією президента під час акції націоналістів, які вимагали заарештувати колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і його сина за корупцію в оборонному секторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: