fbpx
Сьогодні
11:40 14 Бер 2019

У центрі Києва велосипедисти влаштували "лежачий протест"

Вони вимагають створення у столиці велосипедної інфраструктури.

Вранці 14 березня столичні велосипедисти влаштували акцію протесту під дверима Київської міської державної адміністрації з вимогою створення у Києві надійної велосипедної інфраструктури.

Інформація про акцію протесту міститься на сторінці Facebook активістів.

Організаторами лежачого протесту виступили всі київські велоспільноти, та передали київській владі такі вимоги:

1) створення велоінфраструктури — оголошення тендерів на всі 7 веломаршрутів, на проектування яких виділила гроші Київрада

2) зниження швидкості до 50 км/год у Києві

3) засоби бeзпeки на ділянках з ДТП: звужeння смуг, освітлeння, дeлініатори, які захищають смуги громадського транспорту від паркування.

«Цього тижня після 12-денної боротьби за життя помер Мужев Діас Іванович. Його прямо на велопереїзді збила автівка, яка на швидкості повертала з Бажана на Ревуцького. Прямою причиною цього є дії чиновників, які сидять у КМДА — саботування розвитку веломережі міста, переведення фінансування на інше, проектні роботи, які тривають роками і не закінчуються нічим, і абсолютно кримінальне підняття швидкості на магістралях до 80 км/год. Якщо вони переступають через нас у своїх справах, то хай спробують це зробити фізично, по дорозі на засідання Київради», – пояснюють організатори акції.

Лежачий протест під КМДА. Наживо.

Posted by U-Cycle on Thursday, March 14, 2019

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: