fbpx
Сьогодні
23:54 14 Бер 2019

У НАТО вперше у розділі "Політика відкритих дверей" згадали Україну

Фото: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, представляючи Доповідь про діяльність Альянсу за минулий рік, вперше у розділі "Політика відкритих дверей" згадав і Україну.

Про це повідомляє прес-служба Місії України при НАТО, передає УНН.

"Сьогодні у штаб-квартирі НАТО, представляючи Доповідь про діяльність Альянсу у 2018 році, Єнс Столтенберг вперше у розділі "Політика відкритих дверей" згадав і Україну", — йдеться в повідомленні.

Так, дійсно, у документі, оприлюдненому на сайті альянсу, в розділі "Політика відкритих дверей" згадали про євроатлантичні прагнення України.

"У світлі переосмислених прагнень України до членства в НАТО союзники також дотримуються своїх рішень, прийнятих на Бухарестському саміті та наступних самітах", — йдеться в доповіді.

Також Столтенберг повідомив, що НАТО припинило співпрацю з Росією після окупації Криму.

"У роки після холодної війни у НАТО наполегливо працювали, щоб побудувати стратегічне партнерство з Росією. Це включало розвиток діалогу і практичного співробітництва у галузях, що становлять спільний інтерес. Проте у 2014 році, як наслідок незаконної анексії Росією Криму, все практичне співробітництво між НАТО та Росією було припинене", – сказано у звіті.

Відзначається, що агресивна поведінка Росії в Україні, її дестабілізуюча військова поведінка та використання гібридних дій проти країн в євроатлантичному регіоні значно змінили обстановку в міжнародній безпеці – знизили стабільність та безпеку й збільшили непередбачуваність.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: