fbpx
Сьогодні
16:38 14 Бер 2019

Трамвайні шляхи в українських містах можуть стати "зеленими зонами"

У Мінрегіоні зробили нову пропозицію щодо зміни будівельних норм

В Україні можуть з'явитися "зелені зони" на трамвайних коліях. Такі зміни пропонується внести до державних будівельних норм (ДБН), повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе. Проект, за його словами, знаходиться на стадії розробки.

"Розглядаємо необхідність влаштування в українських містах зелених зон на трамвайних коліях (green tram tracks). Щоб покращувати екологію і естетику наших міст, а також боротися з порушниками, які люблять прокотитися на авто по трамвайних коліях", – написав чиновник на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що в багатьох країнах Європи трамвайні колії озеленені, як клумби.

"Вперше такі шляхи почали з'являтися ще в 80-х роках минулого століття, щоб повернути зелені зони в міський простір. Тепер це невід'ємна частина міської інфраструктури Барселони, Страсбурга, Варшави, Мілана та інших європейських міст. І ми можемо теж запозичити цей досвід", – впевнений Парцхаладзе.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: