fbpx
Сьогодні
22:26 14 Бер 2019

Сенат відхилив декларацію Трампа про надзвичайний стан, він загрожує накласти вето

Контрольований республіканцями Сенат США відхилив декларацію президента Дональда Трампа про надзвичайну ситуацію на південно-західному кордоні країни.

Про це повідомляє АР.

59 сенаторів проти 41 проголосували, щоб скасувати лютневу заяву Трампа про надзвичайну ситуацію на кордоні країни. Він її ввів, щоб витратити 3,6 мільярдів доларів на стіну – ця сума більша, ніж та, яку затвердив Конгрес.

"Дванадцять республіканців приєдналися до демократів у відкритому протистоянні Трампу, якого багато сенаторів-республіканців сподівалися уникнути, бо він  має широку підтримку мільйонів консервативних виборців, які можуть покарати республіканців на виборах наступного року", – зауважує агентство.

Сенат передасть Трампу цей документ разом із аналогічним попереднім затвердженням контрольованої демократами Палати представників США.

Водночас президент вже заявив, що накладе вето та заблокує резолюцію.

Агентство додає, що Конгресу навряд чи вдастся подолати вето Трампа, бо для цього необхідно дві третини голосів конгресменів.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: