fbpx
Сьогодні
13:43 14 Бер 2019

Російський Сбєрбанк радив "подумати про сина" українській судді. Нацполіція відкрила справу за погрози

Судді Київського апеляційного господарського суду Антоніні Мальченко, яка розглядала справи АТ "Сбербанк"  надійшов лист від керівництва цього банку з погрозою відкриття кримінальних проваджень в РФ у випадку винесення рішень на користь опонентів.

Про це повідомляє Вища рада правосуддя, яка 12 березня розглянула вказане повідомлення.

Повідомляється, що у листі зокрема, викладено таке: "З даного моменту будь-які дії, спрямовані на утиск інтересів АТ "Сбербанк", або дії, вчинені на користь опонентів АТ "Сбербанк" будуть розцінюватись керівництвом АТ "Сбербанк" в якості умисних перешкод інтересам Російської Федерації в Україні та потягнуть за собою наслідки у вигляді відкриття кримінальних проваджень стосовно таких осіб Слідчим комітетом Російської Федерації".

Також в ВРП додали, що після того як суддя Мальченко поскаржилася на втручання у свою діяльність на її телефонний номер у додатку Viber надійшла низка повідомлень із пропозицією прислухатись до поради та протягом 24 годин забрати свою заяву.

В іншому випадку обіцяли вдатися до певних методів і рекомендували подумати про безпеку сина.

"Оскільки на зазначені повідомлення суддя не відповідала, у наступних повідомленнях

автор заявив, що суддя почала його злити, тому він навідається до неї", – йдеться у повідомленні.

"Таким чином, встановлені під час перевірки обставини свідчать про втручання у діяльність судді Мальченко А.О. щодо здійснення правосуддя, а отже, наявні підстави для вжиття Вищою радою правосуддя заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя", – підсумував член Вищої ради правосуддя Павло Гречківський.

Зазначається, що 17 жовтня 2018 року на адресу Вищої ради правосуддя надійшло звернення голови правління АТ "Сбербанк", який заявив, що банк не причетний до повідомлень з погрозами, а всі листи – підроблені.

У "Сбербанку" заявили, що звернулися до Генпрокуратури України для проведення розслідування щодо вказаних фактів.

У ВРП розповіли, що Нацполіція Києва відкрила кримінальну справу за зверненням судді Мальченко та розпочала досудове розслідування.

Також  у раді правосуддя додали, що, направили звернення до ГПУ щодо погроз судді.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: