fbpx
Сьогодні
09:42 14 Бер 2019

ФІФА тримає колосально-велику суму готівкою, - Associated Press

Дохід Міжнародної федерації футболу (ФІФА) за чотирирічний період між чемпіонатами світу з футболу в 2014 і 2018 роках зріс до 6,4 млрд доларів. До кінця 2018 року ФІФА мав готівкові кошти в сумі 2,74 мільярда доларів США.

Про це стало відомо з фінансового звіту Федерації, конфіденційно наданого агентству Associated Press.

Така сума готівки перевищила минулорічні прогнози. На Конгресі ФІФА минулого літа керівництвом був заявлений план зі збільшення резервів приблизно до $1,65 млрд.

Після чемпіонату світу з футболу в Бразилії в 2014 році готівкові резерви Федерації зросли на $1,5 млрд. Річний дохід також збільшився.

Від проведення ЧС-2018 в Росії ФІФА розраховувала отримати $5 млрд, а прибуток виявився вищим приблизно на $1,4 млрд.

Сприятливих факторів для такого високого фінансового результату не було. Голова Федерації Джанні Інфантіно заявляв про суттєві витрати на форвардне фінансування і про брак офіційних спонсорів чемпіонату.

Нагадаємо, репутацію ФІФА підірвав корупційний скандал, після якого багато корпорацій утримувалися від укладення контрактів з організацією. Минули ті часи, коли найвідоміші міжнародні бренди боролися за право розміщення реклами на чемпіонаті світу з футболу.

Читайте нас в Facebook и Тwitter, также подписывайтесь на канал в Telegram, чтобы всегда быть в курсе важных изменений в стране и мире.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: