fbpx
Сьогодні
16:37 13 Бер 2019

Відмивання коштів: СБУ перевірить рахунки "Батьківщини"

Печерський райсуд Києва надав Службі безпеки доступ до рахунків ВО "Батьківщина" у ПАТ "Мегабанк" у рамках кримінального провадження про легалізацію доходів.

Про це йдеться в ухвалі суду від 5 березня.

Повідомляється, що під час перевірки НАЗК з'ясувало, що невстановлені особи, "з метою приховання ймовірно незаконного походження грошових коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння", перерахували у 2018 році від імені мешканців Одеської та Черкаської областей на рахунки політичної партії 3 мільйони 559 тисяч 488 гривень.

"Зокрема, під час перевірки НАЗК встановили невідповідність суми нарахованого доходу за період з 1.01.2015 по 30.09.2018 до суми внесків, здійснених мешканцями смт. Саврань Одеської області та м. Черкаси на користь політичної партії "ВО "Батьківщина" у 3 кварталі 2018 року", – йдеться в тексті ухвали.

СБУ встановила, що внески здійснювались шляхом внесення коштів через рахунок АТ КБ "Приватбанк" на рахунок "Батьківщини", відкритий у ПАТ "Мегабанк".

СБУ просила надати доступ до рахунків для перевірки та аналізу руху грошових коштів, які вносились зазначеними фізичними особами на рахунок ПАТ "Мегабанк" та дослідження документів, які стали підставою для перерахування зазначених грошових коштів.

Суд клопотання слідчого СБУ задовольнив і надав тимчасовий доступ (на 1 місяць з дня постановлення ухвали) до речей і документів та дозвіл на їх вилучення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте нас у Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін у країні та світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: